SPLOŠNI POGOJI UPORABE SPLETNEGA PORTALA »NOGOMETNABORZA.si«

OPIS PORTALA

Spletni portal www.nogometnaborza.si je športno-komunikacijski portal v lasti zasebnega zavoda Intelektum Maribor, ki je namenjen komunikaciji in posredovanju kontaktov na relaciji nogometnih klubov, nogometnih šol, igralcev vseh starosti, trenerjev, sodnikov in ostalih deležnikov.

Uporabnikom ponuja ažurne in kakovostne informacije o klubih, igralcih, turnirjih, prijateljskih tekmah itd., ter uporabo vseh spletnih funkcionalnosti na portalu. Portal ponuja registriranim uporabnikom izmenjavo informacij.

POGOJI UPORABE

S tem, ko uporabljate portal www.nogometnaborza.si, prav tako pa tudi s prijavo in registracijo na portalu, se šteje, da ste kot uporabnik seznanjeni s splošnimi pogoji uporabe in da jih v celoti sprejemate. Splošni pogoji uporabe se nanašajo na vse oblike uporabe portala in na vse oblike interaktivne komunikacije, ki jo omogoča portal.

Za uporabo portala med drugim šteje tudi dostop do spletnih strani in drugih vsebin v okviru portala, uporabo funkcij in storitev portala, prav tako pa tudi prenos datotek in drugih vsebin iz portala.

Intelektum Maribor si pridržuje pravico spremeniti te splošne pogoje uporabe. Uporabnik se zavezuje, da bo občasno na portalu preverjal, ali so se splošni pogoji spremenili. V primeru, da uporabnik s spremenjenimi splošnimi pogoji uporabe ne bo več soglašal, mora takoj prenehati z uporabo portala.

Intelektum Maribor ne prevzame nobene odgovornosti za nedelovanje oziroma zaprtje portala.

Ponudnik vsebin ne odgovarja za vsebino, objavljeno na spletni strani www.nogometnaborza.si, katere avtorji so uporabniki spletne strani www.nogometnaborza.si.
UPORABNIK SE ZAVEZUJE, DA

 • storitev ne bo uporabljal z namenom objavljanja ali reprodukcije katerekoli vsebine brez pisnega dovoljenja portala;
 • v komunikaciji na portalu ne bo žaljiv in ne bo uporabljal sovražnega govora oziroma prekršil pravila etičnega kodeksa komentiranja in objavljanja;
 • storitev ne bo izrabljal v komercialne, nelegalne ali kakršnekoli druge namene brez predhodnega dovoljenja ponudnika portala;
 • ne bo distribuiral avtorsko zaščitenih vsebin ali vsebin, ki so v lasti druge pravne ali fizične osebe;
 • ne bo poskušal pridobiti, zbirati in/ali shranjevati osebnih podatkov drugih uporabnikov;
 • ne bo uporabljal računalniških kod, škodljivih programov ali česarkoli, kar bi lahko motilo, onesposobilo ali škodovalo tej storitvi, ponudniku storitev in njegovi programski ter strojni opremi, ponudniku poti ter telekomunikacijskim napravam;
 • ne bo nepooblaščeno dostopal do portala in nepooblaščeno objavljal vsebine brez predhodnega dovoljenja.

Kršitve se kaznuje z ukinitvijo uporabniškega računa in v nadaljevanju blokiranjem IP naslova.

PRIPOROČILA UPORABNIKOM

Uporabnik naj hrani svoje uporabniško ime ter geslo za dostop do spletnih storitev na portalu www.nogometnaborza.si. V primeru neavtorizirane uporabe uporabniških podatkov naj oškodovani uporabnik pisno obvesti Zavod Intelektum o kršenju njegovih uporabniških pravic. Uporabnik je odgovoren za prebiranje, odpiranje in gledanje vseh vsebin na portalu. Starostnih omejitev za vsebine na portalu www.nogometnaborza.si ni. Uporabnik lahko kadarkoli in zaradi kakršnegakoli razloga s pisnim obvestilom prekine registracijo na portalu www.nogometnaborza.si.

Intelektum Maribor kot ponudnik spletnega portala si pridržuje pravico do krajših ustavitev v dostopu do spletne strani www.nogometnaborza.si zaradi tehničnih razlogov vzdrževanja in zamenjave opreme ter se zavezuje, da bo o vseh daljših motnjah delovanja (več kot 24 ur) predčasno obvestil uporabnike.

VAROVANJE ZASEBNOSTI

Intelektum Maribor se zavezuje, da bo spoštoval zasebnost uporabnikov in njihovih osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam brez privolitve uporabnika.

Uporabnik soglaša, da lahko Intelektum Maribor njegove podatke uporablja za potrebe lastne analize, s čimer se uporabnik izrecno strinja. Uporabnik ni dolžan razkriti svoje identitete, razen če se sam odloči za to. Intelektum Maribor se zavezuje k maksimalni skrbi za zasebnost vseh podatkov. Vsi posredovani podatki bodo skrbno varovani v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE

Portal www.nogometnaborza.si je last zasebnega zavoda Intelektum Maribor in z njim tudi vse vsebine, logotipi, fotografije in ostala avdiovizualna ter tekstovna dela. Vsi omenjeni elementi so tako predmet intelektualne lastnine, s čimer ima Intelektum Maribor edini pravico razpolaganja s pravicami do vseh vsebin na portalu. Registrirani uporabnik ima poleg pravice dostopanja do portala tudi pravico uporabe aktivnosti in funkcionalnosti, ki jih lahko uporablja kot registrirani uporabnik. Z dostopom do portala se uporabniku dovoli, da lahko omejeno, neizključno in le za zasebne namene uporablja vsebino portala pod pogoji iz teh splošnih pogojev uporabe.

Vsako drugo reproduciranje ali druga uporaba kateregakoli elementa na portalu ali za katerikoli drug namen, vključno z komercialno uporabo, ali za tretje osebe je prepovedano brez vnaprejšnjega pisnega soglasja Intelektum Maribor.

OGLAŠEVANJE

Za oglaševalske vsebine, katerih objavo naroči pravna ali fizična oseba z namenom, da bi s tem pospeševala promet proizvodov, storitev, pravic ali obveznosti, pridobivala poslovne partnerje ali si v javnosti ustvarjala ugled in dobro ime, je potrebno skleniti poseben dogovor z upravljavcem portala.

Če oglas ne sodi v oglaševalsko vsebino iz prejšnjega odstavka, ga je dovoljeno postaviti samo v borzi nogometne opreme.

Če se pojavi upravičen dvom, ali oglas sodi v oglaševalsko vsebino ali ne, mora registrirani uporabnik, ki je oglas objavil (oglaševalec), na zahtevo upravljalca portala vsebino oglasa pojasniti. Upravljalec portala sporoči zahtevo za pojasnilo po elektronski pošti oglaševalca. Vsa nadaljnja komunikacija poteka po elektronski pošti.

Za resničnost in točnost navedb v oglasu je odgovoren oglaševalec.

PIŠKOTKI

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imajo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabljali pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik- ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali nemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Onemogočanje piškotkov

Vi določite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

 • Chrome
 • Firefox
 • Internet Explorer 9
 • Internet Explorer 7 in 8
 • Opera(stran v angleškem jeziku)
 • Safari(stran v angleškem jeziku)

Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.

Za več informacij o piškotkih, splošnih pogojih ali drugem posredujte vprašanje na naš e-mail: info@nogometnaborza.si.